8. Chef & Sommelier, Helsinki

Luomua ja villiä

Parissa vuodessa Huvilakadun Chef & Sommelierista on tullut muidenkin kuin luomuihmisten kantapaikka.

Chef Sasu Laukkonen ja sommelier Johan Borgar ovat paikan sydän ja keuhkot, henki ja sielu. Keittiötiimi on hioutunut toimivaksi, ja ilahduttavalla tavalla liki koko tiimi poikkeaa vuorollaan saliin tarjoilemaan makuja ja tarinoita. 

Tarinaa riittää, kun kaikki lähtee raaka-aineista, joita kerätään niin omalta kuin luottotuottajien pelloilta, merestä, metsästä ja pientuottajien tiloilta. Raaka-aineiden ja samalla sesongin ehdoilla edetään koko prosessin läpi. Keittiö ei tuhlaile suolaa, kermaa tai voita, vaan antaa aitojen makujen maistua. Tyyliin kuuluu käyttää raaka-aine hyödyksi viimeistä juurta, naattia ja hännäntupsua myöten. 

Kaikki mahdollinen on luomua tai luonnossa kasvanutta - myös viinilistalla, joka on herkkiin ruokiin sovitettu taidonnäyte. Myös alkuviinin ystävä ilahtuu Borgarin viinisuosituksista.

Yhtä signatuuriannosta ei ole, sillä lyhyehkö menu vaihtuu 6 - 8 viikon välein. Listalla on aina jokin talon tyyliä intensiivisesti varioiva alkuruoka, jossa vaikkapa juureksesta käytetään hyväksi myös maanpäälliset osat. Kasvin jokaiselle osalle löytyy tehtävä: ne tuovat annokseen hapokkuutta, pehmeyttä ja täyteläisyyttä. Viime käynnillä tällainen herkkupala oli selleristä syntynyt risotto. Samalla tavalla maukasta on palsternakkakeitto, joka on 99-prosenttisesti sitä itseään. Yhtä villiä ja luomua kuin koko Chef & Sommelier.

Luonnollisuus ja vahva painotus kasviksiin ovat tehneet piskuisesta Chef & Sommelierista vegaanien ja kasvissyöjien luottoravintolan. 

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Chef & Sommelier
Huvilakatu 28, 00150 Helsinki
Puh. 0400 959440
www.chefetsommelier.fi

Hälinää:
”Sasu ja Johan huolehtivat vieraista tavalla kuin mentäisiin heidän kotiinsa, jossa he ovat päättäneet saada vieraat viihtymään täydellisellä kokonaisuudella.” / ”Helsingin intohimoisin ravintolapalvelukokemus syntyy Sasun ja Johanin rakkaudesta luomuraaka-aineita kohtaan.” / ”Annosesittelyistä voisivat kollegatkin käydä ottamassa mallia.”