49. Gastropub Tuulensuu, Tampere

Oluttietämyksen ylistys

Gastropub Tuulensuu on 50 Parasta -listan harvoja ravintoloita, jotka eivät lukeudu fine dining -paikkoihin. Silti – tai ehkä juuri siksi – se tarjoaa huikeita makuelämyksiä. Ruoka on rehellistä, paikoin niin juuret kotimaassa, että ei maksa vaivaa etsiä innoittajia Keski-Euroopasta, mutta parhaimmillaan se päihittää belgialaiset olutklassikot. Kokeile vaikka parmesaanilla gratinoituja etanoita sinappikastikkeessa belgialaisen Zonderik Tripelin kanssa.

Tuulensuun valtti on Belgiaan painottuva olutlista, josta tekee ainutlaatuisen runsas oma maahantuonti. Ruokalistalla on suositusjuoma jokaiselle ruokalajille. Kellarin aarteet kohottavat elämyksen uusiin sfääreihin, ja vaihtuvat oluet ja siiderit paritetaan ruoille ammattitaitoisesti myös lennosta.

Oluttietämykseen panostetaan Tuulensuussa: niin ravintoloitsija Sami Lappalainen kuin suuri osa työntekijöistäkin on suorittanut pienpanimomestarikurssin. Henkilökunta valmistaa myös itse olutta Kuninkaankartanon panimossa; erikoiseriä maistellaan ravintolassa.

Gastropub Tuulensuu
Hämeenpuisto 23, 33210 Tampere
03 2141 553
www.gastropub.net/tuulensuu