39. Trattoria Rivoletto, Helsinki

Välimeren makuja, mutkatonta tunnelmaa

Ohikulkeva liikenne tekee Rivoletosta kaupunkimaisen Rooman ravintoloiden malliin. Samalla sitä voi pitää stadilaisena perinneravintolana, joka on tarjonnut maukasta, hyvin valmistettua ruokaa lähes yhtä kauan kuin ainutlaatuinen, tyyliltään ranskalaisempi sisarravintolansa Rivoli.

Kanta-asiakkaiden osuus ravintolavieraista on suuri, ja henkilökunta tuntee monet heistä vanhastaan. Omalta osaltaan tämäkin luo Rivolettoon tuttuuden ja kodikkuuden tunnetta. Rivoli-ravintolat ovat monille hyvin nostalgisia paikkoja. Sekä pääravintola Rivoliin että trattoriaan tullaan usein muistelemaan menneitä, iloisia ja tunnelmallisia iltoja, ja myös juhla-aterioita siihen aikaan, kun yhtä tasokkaita ravintoloita oli vain vähän.

Viikonloppuisin se on suosittu nuorten asiakkaiden viihtymis- ja ruokapaikka. Silloin paistetaan myös paljon Rivoleton maineikkaita ja rakastettuja pizzoja – on paistettu jo vuodesta 1972 asti. Silloin Rivoletto oli kaupungin ensimmäinen pizzeria, mutta vuosien mittaan painopiste on kuitenkin siirtynyt enemmän ravintolatyyppisempien herkkujen suuntaan.

Aterian voi aloittaa vaikka ranskalaisista etanoista tai italialaisista antipastoista ihaniin ravioleihin tai Pasta Frutti di Mareen. Pääruokien Rivoli-klassikoita ovat maksa (Fegato alla Rivoletto) ja vasikanleike (Satimbocca alla Romana). Pihvit ovat mureinta lousinehärkää; pippuripihviä täällä maisteltiinkin jo noin 40 vuotta sitten. Tuttu maku nostalgikolle!

Mutkaton Rivoletto on päiväsaikaan suosittu lounaspaikka.  Itsepalvelulounas tarjoaa paljon vaihtoehtoja jonka itsepalvelulounas tarjoaa monipuolisen parmankinkusta vorschmackiin ja pastasta broilerinkoipiin – useimmiten alle kympillä.. 

Keittiömestari Anni Perkon luomassa konseptissa ovat erityisesti pastat saaneet vahvan aseman, ja pesto maistuu monissa annoksissa. Samalla paikalla toimi aikoinaan Kala-Rivoli, ja meren herkut ovat täällä edelleen arvossaan. 

Parhaan käsityksen Rivoleton ruoasta saa nauttimalla Menu Rivoleton, joka on laajemminkin mainio johdatus italialaiseen makumaailmaan.

Rivoli-ravintolat on aina tunnettu viineistään, ja trattoriaksi sillä on pitkä lista ja pitkä että tasokas. Valittavana on erityisesti ruokalistoihin huolella sovitettuja italialaisia viinejä, mutta myös miellyttäviä vaihtoehtoja Ranskasta ja uusista viinimaista.

Teksti: Christer Lindgren

Rivoletto
Albertinkatu 38, 00180 Helsinki
Puh. (09) 643455
www.rivolirestaurants.fi