25. Postres, Helsinki

Hyvää kuurupiilossa

Eteläespan Postres huokuu hillittyä tyylikkyyttä. Keittiö luottaa sesongin parhaisiin raaka-aineisiin ja Samuli Wirgentiuksen rinnalle viime vuonna nousseen keittiömestari Heikki Liekolan myötä lautasille on tullut herkkyyttä.

Postres oli ensimmäisenä vuonnaan kuin teinisensaatio: reilu vuosi avajaisista ravintolalle osui kaksi tunnustusta, ensin Suomen Gastronomien Seuran Vuoden ravintola -titteli ja heti perään Michelin-tähti. Vuoden 2008 palkintojen jälkeen Postres on laajentunut: ensin Mustikkamaalle, minne avautui maalaisserkku Alia ja tänä vuonna Linnanmäelle, missä sisarravintola toimii nimellä Coccola.

Espalla tuntuu toisinaan, että Postres on puistokadun hiljaisella puolella. Uusia, kiinnostavia ravintoloita on avautunut keskusta-alueella, joten Postresin sijainti ei anna mitään anteeksi. Uusi sommelier valintoineen ja alati uusiutuva keittiö ansaitsevat jälleen mahdollisuuden.

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Postres
Eteläesplanadi 8, 00100 Helsinki 

Puh. (09) 663 300
www.postres.fi