20. Boulevard Social, Helsinki

Yhteisöllisyyttä ja tehokasta palvelua

Boulevard Socialissa jaetaan välimerellistä ruokaa ja nautitaan hulvattomia drinkkejä New Yorkin hengessä. Toukokuun lopussa Bulevardille avautunut ”Sossu” sorisee iloista puheenporinaa illasta toiseen, ja ainoa asia, joka saattaa ärsyttää asiakasta, on liian tehokas palvelu. Ollaanko Suomessa?

Tomi Björckin ja Matti Wikbergin BW-Restaurants on muutamassa vuodessa muuttanut helsinkiläistä ulkona syömistä. Konseptiin kuuluu sosiaalisuus ja palvelu. Megatrendiksi muuttunut ruoan jakaminen pöytäseurueen kesken sopii yhtä lailla Välimeren maiden makuja ammentavaan Boulevard Socialiin kuin samojen yrittäjien Farangiin ja Gaijiniinkin.

Ravintolan nimi tekee kunniaa niin Bulevardille kuin New Yorkissa ensimmäisen maailmansodan jälkeen kukoistaneille social-kapakoillekin. Social viittaa myös yhteisölliseen syömiseen.

Välitöntä tunnelmaa edesauttaa se, että omistajat ovat sataprosenttisesti mukana. Björckin surffilauta kuuluu ravintolan sisustukseen, vaikka hän katselisi sitä mielellään omassa olohuoneessaankin. Hän pitää myös tiukasti näpeissään ruokalistojen suunnittelun. Ruokatrendejä Björck haistelee ympäri maailmaa. 

Libanonin, Tunisian, Marokon, Turkin, Kreikan ja muiden Välimeren maiden puhtaat, perinteiset maut Björck tarjoaa kekseliäästi yhdisteltyinä. Esimerkiksi dukkahin, oliiviöljyn, viikunahillon ja focaccian kanssa tarjoiltava dipattava ankanmaksa uudistaa klassikon aseista riisuvasti. Mustekalaa Sossu tarjoaa joko rapeana tai suussa sulavan pehmeänä. Liharuokia keventävät fenkoli-omenan kaltaiset raikkaat lisäkkeet. Useimmat asiakkaat tulevat Boulevard Socialiin tosimielellä ja valitsevat pitkän maistelumenun.

Boulevard Socialista haluttiin yhtä lailla baari kuin ravintola, joten myös drinkkilista on laadittu pieteetillä. Björck voisi kertoa jokaiseen Sossun drinkkiin liittyen tarinan reissuiltaan. Esimerkiksi jogurttilikööriin pohjautuvan Tsatziki-stanin idea syntyi hikisessä Bangkokissa. Ja raaka-aineet ratkaisevat myös cocktaileissa: baarimestari valmistelee baarin avaamista päivittäin parin tunnin misavuorossa.

Kaiken a ja o on kuitenkin palvelu. Onnistumisen salaisuus on, että henkilökuntaa on hieman ylenpalttisesti, normimiehitykseen verrattuna yksi ylimääräinen sekä salissa että keittiössä. Boulevard Socialissa tilanne otetaan haltuun ensi hetkestä: ”Saisiko olla aperitiivi?”

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Boulevard Social
Bulevardi 6, 00120 Helsinki
Puh. 010 322 9387
www.boulevardsocial.fi

Hälinää:
”Valtavaan sosiaaliseen tilaukseen tehty mesta, joka vastaa ladattuihin odotuksiin. ” / ”Asiakkaat ovat tärkeämmässä roolissa kuin ruoka tai viini. Oivaltavaa ja hauskaa.”