18. Bistro O mat, Kirkkonummi

Kirkkonummen helmi, Päivi ja Marko Palovaaran luotsaama Bistro O mat on todistanut parissa vuodessa, että myös pääkaupunkiseudun laidalla voi pärjätä. Ihastuttava moderni bistro ammentaa ranskalaisesta perinteestä ja hyödyntää mahdollisimman paljon paikallisten tuottajien antimia. Listalla on kotimaisten pienjuustoloiden juustojen kaltaisia muistumia keittiömestarin edellisestä työpaikasta Nokasta, mutta tyyli on toinen: nyt ollaan maalla ja kokataan rentoa, ronskia ja ah niin maukasta ruokaa.

Retkelle kannattaa lähteä junalla, sen verran kohtuullisesti kirkkonummelaiset ovat hinnoitelleet viininsä. Onpa mukana paikallisen tuottajan viinikin (kompa: Carsinin isäntä Juha Berglund on Suomessa aito kirkkonummelainen).

Jo ensimmäisen vuoden jälkeen Marko Palovaara lanseerasi parin kirkkonummelaisen kollegansa kanssa KirkkonummiMenun, joka kootaan huolella valikoiduista oman alueen raaka-aineista. Nyt hänellä riittää energiaa muun muassa kilpailutoimintaan: hän toimii Vuoden kokki -kilpailun johtajana keväällä 2013.

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Bistro O mat
Asemankulma 2, 02400 Kirkkonummi
050 433 8700
www.bistromat.fi