16. G.W. Sundmans, Helsinki

Takaisin huipulle

G.W. Sundmans on pessyt kasvonsa Matti Jämsénin johdossa. Bocuse d´Or -kilpailusta kaiken tarmonsa Sundmansiin siirtänyt Jämsén tekee viimeisteltyä ruokaa, jolle historiallinen kauppiastalo ja mittatilauksena räätälöity astiasto antavat erinomaiset kehykset. 

Puitteet ovat muutenkin kunnossa: Sundmansin keittiö remontoitiin kesän aikana palvelemaan paremmin nykyaikaista serviisiä ja Jämsénillä on sellainenkin erikoisuus kuin oma kokki keittiön tervehdyksiä valmistamassa. Amuse-kokki löytyi mistäpä muualta kuin Michelin-tähditetystä Die Quadrigan keittiöstä, Jämsénin edellisestä työpaikasta Berliinistä.

Jatkuvien tähtiveikkailujen kohteena olo saattaa ärsyttää keittiöpäällikköä, mutta ruokavieras ei voi välttyä ajatukselta, että visuaalisesti taidokas ja mauiltaan upea ruoka ansaitsisi tähden. iPad-muotoon siirtynyt viinilista sai jo oman tähtensä, kun Wine Spectator palkitsi sen Best of Award of Excellence -palkinnolla. 

Uuden Sundmansin tyyliin kuuluu myös tiivis yhteistyö taiteilijoiden kanssa. Jämsén on jo kahdesti kutsunut joukon muotoilijoita luomaan taidetta, josta tarjotaan ruokaa. Alkupalat saattavat taidetempauksen aikana saapua pöytään vaikkapa aterimista muotoillussa puussa. Kauppiastalon väki luo ruoasta elämyksiä kaikille aisteille. 

Teksti: Mariaana Nelimarkka

G. W. Sundmans
Eteläranta 16, 00130 Helsinki
Puh. (09) 61285400
www.sundmans.fi

Hälinää:
”Kun takana on loistava tulevaisuus, uudella jengillä on iso työ ja haaste nostaa homma samalle tasolle ja jopa yli aikaisempien saavutusten.” / ” Jämsen ja kumppanit ovat juuri löytämässä jotakin isoa asetelmassa, jossa ravintolalla on taakkanaan arvokasta historiaa -  ja väsähdys.”