11. Bistro Sinne, Porvoo

Paluu ruoanlaiton juurille

Savoysta tuttu Kai Kallio toteutti kesän alussa unelmansa helposti lähestyttävästä ravintolasta kotikaupungissaan Porvoossa. Vastaanotosta päätellen Porvoossa oli bistron kokoinen aukko.

Kalliolle paluu juurille tarkoitti samalla paluuta ruoanlaiton juurille. Käytössä on isoäidin reseptejä ja oma isä poimii sieniä, marjoja ja villiyrttejä. Loput raaka-aineet löytyvät lähituottajilta, joita Itä-Uudellamaalla riittää. Bosgårdin luomutilan charolais-karja taipuu niin carpaccioon kuin hampurilaispihviinkin. Suosituimmat oluet tulevat Malmgårdin Panimosta.

Kallio tiedostaa, että hänen nimellään on odotuksia herättävä kaiku. Kallion visiossa Sinne on matalan kynnyksen paikka, jonka miljööseen sopivat yksinkertaiset asiat. Aivan niin helpolla häntä ei ole päästetty: huolimatta siitä, että keittiö on saanut paahtaa täysillä avauksesta lähtien, on annoksissa säilynyt viittauksia Kallion menneisyyteen Helsingin huipulla Savoyssa.

Lista on suunniteltu Taidetehtaan moninaisia kävijöitä ajatellen. Siltä voi poimia tilanteen mukaan pikkupurtavaa, yhden ruokalajin tai kokonaisen illallisen.  Kolmen ruokalajin menu on hinnoiteltu kohtuullisesti 37 euron hintaiseksi.

Bistro Sinne vakuutti heti avatessaan raikkailla sesongin mauilla, ja vuodenkierron edetessä maut syvenevät. Esimerkiksi kekrimenussa ylikypsän karitsan rasvaisuutta taittoi kevyt savustus ja savulla maustettu hollandaisekastike. 

Teksti: Mariaana Nelimarkka

Bistro Sinne
Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo
Puh. 010 3228 140
info@bistrosinne.fi

Hälinää:
”Puhtaat, selkeät maut tyylikkäässä miljöössä. Tällaisia paikkoja on Suomessa aivan liian vähän. ” / ”Konstailematonta, maukasta, selkeää ruokaa, loistavat viinit, mutta silti jokaisella osa-alueella kaikki on viimeisteltyä.”